Generalny Inspektorat Sanitarny poinformował, że w wyniku przeprowadzonej kontroli wykryto bakterie Salmonelli w 1 z 5 próbek produktu o nazwie "Kiełbasa surowa Metka wołowa Tatarska 200 g", którego producentem są Zakłady Mięsne Łuków S.A.
- Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje GIS. Producent, niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu. Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.
Szczegóły dotyczące produktów:
Nazwa produktu: Kiełbasa surowa Metka wołowa Tatarska 200 g, Łuków
Numer partii: 05 9
Termin przydatności do spożycia: 14.03.2023
Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A, ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE
najstarsze
najnowsze
popularne