reklama

Salmonella w łukowskiej kiełbasie. Ryzyko zatrucia!

Łuków

Paweł Świerczewski 2023-03-15 10:28:40 liczba odsłon: 1096

Źródło: GIS

Generalny Inspektorat Sanitarny poinformował, że w wyniku przeprowadzonej kontroli wykryto bakterie Salmonelli w 1 z 5 próbek produktu o nazwie "Kiełbasa surowa Metka wołowa Tatarska 200 g", którego producentem są Zakłady Mięsne Łuków S.A.

reklama

- Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego - informuje GIS.  Producent, niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu. Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: Kiełbasa surowa Metka wołowa Tatarska 200 g, Łuków

Numer partii: 05 9

Termin przydatności do spożycia: 14.03.2023

Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A, ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE

 

Komentarze (2)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

reklama
reklama
reklama
Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.