Dyrektor Zarządu Dróg Powiatowych w Łosicach zwolniony dyscyplinarnie.

Dzisiaj (2 sierpnia) po mszy świętej o godz. 7 sprawowanej w katedrze pod przewodnictwem bpa Grzegorza Suchodolskiego, na pielgrzymkę do Częstochowy wyruszyli siedleccy pątnicy.
Janusz Kobyliński fot. MC
Dyrektor Zarządu Dróg Powiatowych w Łosicach zwolniony dyscyplinarnie.
Powodem zwolnienia dyrektora ZDP miało być zlecenie prac łosickiemu przedsiębiorcy bez zamówienia publicznego i drożej niż gdzie indziej.
– Wykryto wiele nieprawidłowości, które stanowią podejrzenie przestępstwa korupcyjnego. Powiadomiliśmy prokuraturę – mówi starosta łosicki Janusz Kobyliński.
Konflikt zaczął się od momentu, gdy dyrektor ZDP przedstawił staroście kosztorys na remont drogi powiatowej od Woźnik do Nowosielca. Janusz Kobyliński nie krył zdziwienia.
– Byłem zdziwiony wysokością tych kosztów. Wiem, ile kosztuje tona destruktu, który kładzie się na drodze – mówi starosta.
Wezwał dyrektora na rozmowę.
– Stanowczo i wyraźnie powiedziałem, że za takie pieniądze droga nie będzie robiona.
Doszło wtedy do ostrej wymiany zdań, po której dyrektor złożył skargę na starostę, że podnosił głos, a nawet miał zamiar go uderzyć (pisaliśmy o tym w poprzednim numerze „TS”).
BEZ OGŁOSZEŃ I ZA DROGO?
najstarsze
najnowsze
popularne