Marcin Mroczek (kadr z Instagramu)
Aktor Marcin Mroczek zaapelował na swoim Instagramie o wsparcie dla siedleckiej drużyny MKP Pogoń Siedlce.
- Urodziłem się w Siedlcach i tam są moje korzenie. Zwracam się do Was o wsparcie i rartunek dla siedleckiej Pogoni, w której jako młody chłopak także grałem. Pogoń ma ogromne problemy finansowe. Trwa zbkórka środków , która ma przede wszystkim pomóc przetrwać Akademii Piłkarskiej, działającej przy klubie, w której grają młodzi ludzi i tam realizują swoje pasje - mówi aktor. - Mój apel jest po to, by takie obiekty, jakie mamy w Siedlcach nie stały puste, by młodzież pod okiem profesjonalnych trenerów mogła spełaniać swoje marzenia. Wszystkich, którym nie jest obojętny los Pogoni proszę o wsparcie. Siedlczanie zorgnizujmy się i uratujmy Pogoń Siedlce - apeluje Marcin Mroczek. (obejrzyj nagranie)
Przypomnijmy, zbiórka została założona przez kibiców Pogoni Siedlce. Celem jest uzbieranie 800 tysięcy złotych. Ta kwota, jak czytamy na stronie zrzutka.pl, pozwoli klubowi na przetrwanie i wejście na nowe tory od stycznia 2022 roku. Akcji zbiórki towarzyszy głęboki plan reformy finansowej, który pozwoli na redukcję kosztów.
najstarsze
najnowsze
popularne