reklama

Wójtowi kaczka smakowała

Siedlce, Wiśniew

Stanisław Jastrzębski 2021-07-20 13:44:51 liczba odsłon: 9673

Wójt Krzysztof Kryszczuk był wręcz zachwycony daniem przygotowanym przez Klaudię Budny. fot. sej

Pokaz kulinarny w wykonaniu Klaudii Budny, uczestniczki czwartej w czwartej edycji telewizyjnego show „MasterChef” (zajęła w nim trzecie miejsce), był jednym z elementów Festiwalu Kuchni Regionalnej „Z wiśniowym smakiem”, który w minioną niedzielę odbył się w Wiśniewie.

reklama

Podstawą dania, które podczas pokazu kulinarnego wyczarowała Klaudia Budny była pierś z kaczki. Wysmażoną na wolnym ogniu, a następnie pokrojoną w talarki pierś pani Klaudia podawała z kaszotto z burakami i wiśniami oraz sałatą rukolą. Kolejka do spróbowania tego specjału była dość długa. Jedna z porcji trafiła do wójta gminy Wiśniew Krzysztofa Kryszczuka. Jakie były jego doznania smakowe?

- Kaczka bardzo mi smakowała – powiedział nam Krzysztof Kryszczuk po degustacji. I dodał: - Ja generalnie dzielę potrawy na dobre, czyli takie, które mi smakują, i złe, których staram się unikać. Ta potrawa była dobra, a nawet bardzo dobra.

Komentarze (4)

Komentarz został dodany

Twój komentarz będzie widoczny dopiero po zatwierdzeniu przez administratora

Dodanie komentarza wiąże się z akceptacją regulaminu

  • najstarsze

  • najnowsze

  • popularne

Czytaj także

reklama
Klauzula informacyjna
Szanowny Użytkowniku

Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.