Siedlczanin przez kilka dni stał z banerem nad Zalewem. Chce pomóc rowerzystom.
TS

Po raz pierwszy na wystawę w Sali Podlasie MOK przyszło aż tyle ludzi. Widzów przyciągnęły niezwykłe kobiety po mastektomii....
Radosław Krasuski i Michał Telej fot. Aga Król
Siedlczanin przez kilka dni stał z banerem nad Zalewem. Chce pomóc rowerzystom.
Radosław Krasuski przez kilka dni stał przy siedleckim Zalewie z dużym banerem. Napisał na nim, że zbiera podpisy pod petycją o zlikwidowanie wysokich krawężników, biegnących w poprzek ścieżek rowerowych.
– Niektórzy podchodzili do mnie i mówili: rozumiemy cię bez słów – mówi Radosław Krasuski. – Inni przyglądali się z daleka. Może się bali, że trzeba PESEL wpisać i kredyt na nich wezmę? Żadnego PESEL-u nie trzeba. Wystarczy podpisać.
Przez kilka dni zebrał prawie 300 podpisów. W akcję włączył się jego kolega Michał Telej.
– Ogłosiłem na Facebooku, że zbieramy podpisy i wtedy akcja ruszyła mocniej – mówi Michał.
W tej chwili mają już ponad 600 podpisów. Liczą, że w sumie będzie ich około tysiąca. Petycję zamierzają złożyć we wrześniu w Urzędzie Miasta.
BYŁO TAK PIĘKNIE...
Radosław jest siedlczaninem. Kilkanaście lat temu zamieszkał w Lublinie. Właśnie wtedy jazda rowerem stała się jego pasją. Jeździł cały rok, niezależnie od pogody.
– Infrastruktura dla rowerzystów była tam tak rozbudowana, że mogłem całkowicie zrezygnować z jazdy autobusem, trolejbusem czy samochodem – mówi. – Niemal wszędzie jeździłem rowerem.
Kilka lat temu Radosław wraz z rodziną przeprowadził się do Siedlec.
Lista miejsc, w których można podpisac petycję:
Atlas Gym Siłownia, ul. Morska 7
Atletic Gym ul. Mieszka I 24;
Cross G4 - TRX, Klub fitness, ul. Gospodarcza 4;
CrossFit Siedlce, ul. 10 Lutego 15;
Delta Sport, Sklep sportowy, ul. Piłsudskiego 51;
Galeria Sportowa, ul. Sokołowska 33;
Gorilla Gym Siłownia, ul. 10 Lutego 15;
Hermes, Sklep rowerowy, pl. Tysiąclecia 21;
Onilus, Centrum Rowerowe, ul. Lecha Kaczyńskiego;
Panama Gym, Siłownia, ul. Piłsudskiego 56;
Rehmedica, Klub Fitnes, ul. Sokołowska 47;
Romet, Sklep Rowerowy, ul. Garwolińska 76;
Super Woman, Fitness Club, ul. Młynarska 26A;
Budynek UPH ul. Żytnia 39
Zostało Ci do przeczytania 60% artykułu
Aby przeczytać całość wyślij SMS-a na nr 70906 o treści "tekst". (Koszt sms-a 61gr z VAT)
Otrzymany kod zwrotny wpisz w polu poniżej.
Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” zaktualizowała swoją Politykę Prywatności. Portal tygodniksiedlecki.com używa cookies (ciasteczek), aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony internetowej. Wydawnicza Spółdzielnia Pracy „Stopka” i jej Zaufani Partnerzy używają plików cookies, aby wyświetlać swoim użytkownikom najbardziej dopasowane do nich oferty i reklamy. Korzystanie z naszego serwisu oznacza to, że nie masz nic przeciwko otrzymywaniu wszystkich plików cookies z naszej strony internetowej, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Można zmienić ustawienia w przeglądarce tak, aby nie pobierała ona ciasteczek.
najstarsze
najnowsze
popularne