Reklama

Spotkania, debaty, rodziny festyn

Od niedzieli (13.05) trwa w Łukowie IV Tydzień Kultury Chrześcijańskiej. W ramach niego organizatorzy proponują szereg interesujących wydarzeń, w których każdy może wziąć udział nieodpłatnie. W programie m.in. spotkania z ciekawymi ludźmi.

Tydzień Kultury Chrześcijańskiej został zorganizowany z inicjatywy nauczycielek z łukowskiego Gimnazjum nr 1: Agnieszki Kapuścińskiej, Małgorzaty Tomczak oraz Małgorzaty Wawrzyńczak. Ze szczegółowym programem TKCh można zapoznać się na afiszach we wspomnianym Gimnazjum oraz na tablicach ogłoszeniowych w Łukowie, a także w Internecie.

Dziś (14.05) odbyło się spotkanie z Jackiem Stasińskim - pilotem wycieczek zagranicznych oraz ks. Janem Miedzianowskim - misjonarzem z Peru. Jutro o godz. 10 w Gimnazjum nr 1 zaplanowano spotkanie z ks. Robertem Hetzyglem ph.: „Jezus przyszedł do wszystkich”. W czasie spotkania będzie mowa o integracji i wykluczeniu niepełnosprawnych.

W środę (16.05) o godz. 10 w Sali Konferencyjnej im. Jana Pawła II (UM i Starostwo Powiatowe) odbędzie się debata ph.: „Czy młodzież jest dobrze wychowana”. Na czwartek (17.05) organizatorzy TKCh zapraszają do Gimnazjum nr 1, gdzie zaplanowano spotkanie z muzykiem, Waldemarem Bieniakiem. Hasłem przewodnim jego prelekcji jest temat: „Od muzyki plemiennej do hip hopu. Droga ku trzeźwości”. Spotkanie rozpocznie się o godz. 12. Wieczorem o godz. 18 na boisku szkolnym zostanie rozegrany mecz siatkówki pomiędzy reprezentacja gimnazjalistów a drużyną złożona z nauczycieli i pracowników tej szkoły.

W piątek (18.05) o godz. 11 do Łukowa przyjedzie Henryk Krzosek, prezenter TVP, który w Gimnazjum nr 1 poprowadzi spotkanie pod hasłem: „Bóg znalazł mnie na ulicy”.

Finałem Tygodnia Kultury Chrześcijańskiej w Łukowie będzie Festyn Rodzinny, na który organizatorzy zapraszają w sobotę (19.05) na teren Letniej Pływalni Ośrodka Sportu i Rekreacji przy ul. Browarnej 63. W czasie festynu będą konkursy, zabawy, konkurencje rekreacyjne i sportowe, będzie urządzony plac zabaw dla dzieci oraz odbędą się pokazy jazdy konnej i in. Impreza rozpocznie się o godz. 15.

Patronat honorowy nad IV Tygodniem Kultury Chrześcijańskiej w Łukowie objął burmistrz Łukowa, Dariusz Szustek. (PGL)

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Reklama

Wideo Tygodnik Siedlecki

Reklama
Najnowsze wiadomości