Przestrzegam przed przechodzeniem z numeru stacjonarnego na telefonie internetowa w jednej ze znanych firm telekomunikacyjnych (*nazwa firmy usunięta przez administratora), która wydzwania i proponuje, że będzie taniej, jak przejdziemy na telefonię internetową.
Wydzwaniali do mnie kilkakrotnie i namawiali mnie, więc skoro będzie taniej zgodziłem się na takie przejście. Wszystko ładnie pięknie, umowa przyszła, podpisałem. Po jakimś czasie telefon stacjonarny zamilkł, wiec powinien zacząć działać ten sam numer, tylko że internetowy kabelek trzeba przepiąć z gniazda telefonicznego do modemu internetowego. Przepiąłem i co się okazało, że ten też nie działa. Dzwonię więc do telekomunikacji i pytam, co jest grane. Konsultant sprawdza i mówi, że powinien działać numer internetowy. Wszystko podłączone tak, jak powinno być a tu nie działa, wiec przyjęli zgłoszenie do naprawy i mówi mi, że mają na naprawę 10 dni. Czekam. Mija 10 dni, a telefon dalej nie działa, więc dzwonię po raz kolejny. Sprawdzają i mówią, że jest w toku naprawy, że trzeba poczekać 2 lub 3 dni. Po 4 dniach telefon nadal nie działa, więc dzwonię znowu. Sprawdzają i mówią, że jest w toku naprawy. Teraz minął ponad miesiąc. Dzwoniłem kilkanaście razy i zawsze słyszę jedna odpowiedz, że jest w toku naprawy i nie wiedzą, kiedy zostanie to naprawione. Przestrzegam więc innych przed takim namawianiem przez firmę telekomunikacyjną na przejścia na telefon internetowy . Być może u kogoś innego będzie działał. U mnie niestety nie działa ponad miesiąc. Walczę dalej o uruchomienie mojego telefonu, nieważne jakiego zwykłego stacjonarnego czy internetowego po prostu, żeby ten telefon działał i można było dzwonić.....Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!